۱۶:۵۹ ۱۴۰۳/۰۶/۲۸
«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

کاهش ۱۴ واحد درصدی سوددهی فولاد امیرکبیر کاشان

بررسی‌ها نشان می‌دهند که حاشیه سود ناخالص شرکت فولاد امیرکبیر کاشان سال گذشته به میزان ۳۸ درصد بوده که امسال با کاهش ۱۴ واحد درصدی به ۲۴ درصد رسیده است.
کاهش ۱۴ واحد درصدی سوددهی فولاد امیرکبیر کاشان
کد خبر:۲۷۹۲

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بر اساس صورت مالی ۳ ماه ابتدای ۱۴۰۳، شرکت فولاد امیرکبیر کاشان، درآمد‌های عملیاتی این شرکت نسبت به سال گذشته با افزایش ۹ درصدی مواجه شده و به عدد ۱،۷۹۸ میلیارد تومان رسیده است.

هزینه‌های تولید این شرکت نیز نسبت به سال گذشته، با افزایش ۳۴ درصدی مواجه بوده و به ۱،۳۷۱ میلیارد تومان رسیده است. این میزان نشان‌دهنده عملکرد نامناسب این شرکت تلقی می‌شود، زیرا هم درآمد‌های عملیاتی کاسته شده و هم هزینه‌ها افزایش یافته است.

حاشیه سود ناخالص شرکت فولاد امیرکبیر کاشان، سال گذشته به میزان ۳۸ درصد بوده و امسال با کاهش ۱۴ واحد درصدی به ۲۴ درصد رسیده است. همچنین حاشیه سود خالص شرکت در صورت مالی سه ماه آن نیز با کاهش ۱۴ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته به ۱۸ درصد افزایش یافت.
 

علت کاهش سوددهی شرکت چیست؟

برسی‌ گزارش فعالیت ماهانه مرداد ماه شرکت فولاد امیرکبیر کاشان نشان می‌دهد، این شرکت در بازار داخلی توانسته است تا محصولاتی همچون اسیدشویی و نورد سرد را به فروش رساند.

 
جمع فروش داخلی شرکت فولاد امیرکبیر کاشان از ابتدای سال تا انتهای مرداد ماه به ۲ هزار و ۹۲۵ میلیارد تومان رسیده است. جمع فروش صادراتی این شرکت نیز ۲۳۴ میلیارد تومان بوده که نزدیک به ۹ درصد از کل فروش محصولات این شرکت است.


حاشیه سود این شرکت نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته اما عملکرد سال‌های گذشته آن، نسبتا خوب بوده است. به همین دلیل، eps این شرکت در محدوده ۹۵۷ ریال بوده و در مقایسه با eps شرکت فولاد مبارکه که ۸۷۶ ریال و eps شرکت فولاد خراسان که ۸۲۳ ریال است در وضعیت بهتری قرار دارد. 

 

هزینه‌های شرکت چرا به شدت افزایش یافت؟

این شرکت فولادسازی، بازنگری و به‌روزرسانی گزارش توجیهی فنی و اقتصادی طرح توسعه را در دستور کار خود قرار داد که نتایج حاصله، حکایت از افزایش چند برابری هزینه اجرای پروژه‌ها (بخش ارزی و ریالی) دارد.

بررسی طرح‌های توسعه صنایع پایین‌دستی و بالادستی و همچنین عدم امکان کسب درآمد پایدار به دلیل کاهش تقاضای بازار و عدم دستیابی به چشم‌انداز مد نظر، منجر به عدم توجیه اقتصادی این طرح شده است. در نتیجه این شرکت، اقدام به مطالعه طرح توسعه جایگزینی کرده که مشخصات و مستندات آن، پس از تصویب در هیات مدیره شرکت منتشر خواهد شد.

 

رکود در بازار داخلی و کاهش قیمت جهانی علت دیگر کاهش سوددهی

یکی دیگر از عوامل کاهش سود این شرکت، محدودیت ایجاد شده در بورس کالا است. در عرضه خرداد ماه این شرکت، ورق گرم فولادی حداکثر به میزان ۵۰ درصد سهمیه، واگذار شده که این نوع فروش باعث کاهش تولید شرکت و افزایش هزینه‌ها نسبت به درآمد شده است.

این در حالی بوده که مصوبه نرخ خوراک دولت نیز تاثیر چندانی بر درآمد‌ها و کاهش هزینه‌های شرکت نداشته و در نتیجه افشای اطلاعاتی، از سوی شرکت صورت نگرفته است.

ارسال نظرات